Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Rólunk

 

A Csincsei Polgárőr Egyesület, 2011.szeptember 08.-án megalakult, 27 fővel.

Nyilvántartási szám : 65011

 

Az egyesület által végzendő közhasznú tevékenységek:
•    A közrend és közbiztonság védelme, önkéntes tűzoltás, 
mentés, katasztrófa-elhárítás;
•    Gyermek- és ifjúságvédelem;
•    Környezetvédelem


Egy pár szó az egyesület feladatáról:

-          rendszeres megelőzési járőrtevékenységet végez,
-          nyilvános reklám- és propaganda tevékenységet (oktató, felvilágosító, tanácsadó munkát) fejt ki a közbiztonság, a társadalmi bűn- és baleset megelőzés népszerűsítése érdekében.
-          Megismerteti a lakosságot a legújabb vagyonvédelmi eszközökkel, módszerekkel.
-          Fórumokat szervez és bonyolít le, bűnmegelőzési kiadványokat, ajánlásokat ad ki és terjeszt, módszertani ajánlásokat dolgoz ki a lakosság részére.
-          Áldozatvédelmi tevékenységet folytat
-          Részt vesz a Borsod Abaúj Zemplén megyei Polgárőr Szövetség munkájában
-          Járőrszolgálatai során a település, illetve a részére meghatározott szolgálati terület közútjait, közműveit ellenőrzi, a hibákról, észrevételekről haladéktalanul tájékoztatást nyújt az illetékes szervnek, gazdasági társulatnak. Jelzéseit a hatóság felé is megteszi, és a szükséges ideig a helyszínt biztosítsa, az általa fellelt (az élet és vagyonvédelem érdekében tett intézkedéseket végrehajtva, de az ehhez szükséges változtatásokról a hatóság embereinek beszámolva) állapotban.
-          Együttműködik a település, szolgálati területe, illetve a vonzáskörzetében levő orvosi, egészségügyi intézményekkel, szükség esetén részt vesz vér- és vérkészítmények sürgősségi szállításában, sürgősségi beteg ellátásban.
-          Az egyesület a telephelyének közigazgatási határain belül vagyonvédelmi tevékenységet végez. Az egyesület tagjai által észlelt jogsértéseket a tagok kötelesek a hatóság felé jelezni, bejelenteni.
 
A fenti célok megvalósítása érdekében az egyesület nyilvános reklám és propaganda tevékenységet folytat, melynek során oktató-tanácsadó tevékenységet végez. Fórumokat szervez és bonyolít le, bűnmegelőzési kiadványokat és ajánlásokat terjeszt, részt vesz a megyei Polgárőr Szövetség munkájában. 
 

 

Profilkép
Archívum

Naptár
<< Július / 2022 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 71037
Hónap: 642
Nap: 12